Nyt se sitten on tehty, ensimmäinen yhteinen ulkomaan matkamme, kävimme näyttelyssä Viipurissa 29.8.09!
Fredi on vielä niin pieni ettei hän hallitse oikein tätä kirjoittelua joten minä (Nipsu) laitan vähän mietteitämme julki.

[[split]]

Aamulla hirveän aikaisin (n.klo 5) lähdimme ajelemaan kohti rajaa. Vähän meitä kaikkia taisi jännittää kun tuo pikku-Fredikin oli mukana, mutta kyllä kaikki meni ihan hienosti, rajallakaan ei ollut vielä ruuhkaa joten pääsimme nopeasti yli tullimuodollisuuksien ja jatkoimme matkaa. Ajelimme rauhallista vauhti kohden Viipuria. Ensimmäinen pysähdys oli Säkkijärvellä, siinä tankattiin auto ja me koira-pojat kävimme pissalla, siinä kuulimme ensimmäisen kerran; ihania koiria, mitä rotua? siellä puolen rajaa kun ei vielä oikein tunnisteta Lhasa Apsoa, vaikka olemme siellä ennenkin käyneet, silloin Ridge-veikan kanssa.
Sitten matkamme jatkui ja seuraava pysähdys oli Karuselli-kauppa Viipurissa, siellä nuo ihmiset kävi vähän ostoksilla ja me pojat odottelimme senaikaa kiltisti autossa.

Seuraava etappi oli ystäviemme koti toisella puolen kaupunkia jossa taas nuo ihmiset kävivät aamukahvilla ja teellä, meitä ei otettu sinnekään sisälle, siellä kun on kissa eikä tiedä mitä olisi tapahtunut jos....
Sitten seuraavaksi jo suuntasimmekin näyttelypaikalla, Monrepon tien varressa olevalle urheilukentälle!
Siellä pääsimme heti ulos ja tutustumaan paikkaan sekä pissalle, sen jälkeen olikin teltan pystytyksen vuoro, se kävi ihan helposti ja niin saimme oman turvapaikan päiväkisi.

Meidä esiintyminen oli vasta iltapäivällä klo 15 suomen aikaa, joten aikaa meillä oli. Siinä välissä me sitten grillattiin ja syötiin muutamien suomalaisten ystävien kanssa meidän grillin ympärillä.
Ennen kehään menoa minä juoduin tsemppaamaan Frediä, sitä kun vähän jännitti ja niin teki myös noita ihmisiä, mutta kun leikimme hetken niin kaikki meni todella hyvin, Fredi esiintyi kuin vanha tekija niinkuin myös minä.

Meitä kuvattiin paljon niiden paikallisten videoille ja kameroille, mutta vain luvan saatuaan!
Sitten kun rotukehä oli ohi niin meillä oli taas aikaa odotella jatko kilpailuja ja niimpä me pojat lepäilimme bokseissamme ja välillä syötiin ja juotiin vettä. Ilma oli koko päivän pilvipoutainen ja lämmin mutta ei liian kuuma.
Jatkokilpailuissa minä Nipsu olin 9 ryhmässä kolmas ja Fredi oli BIS-baby kilpailussa myös kolmas joten hieno päätös näyttelypäivälle! Viipurilaiset ystävätkin olivat katsomassa "loppukilpailut" ja niiden jälkeen saimme paljon suukkoja ja meitä halittiin tosi paljon ja toivoteltiin onnea uusiin kilpailuihin! Sitten olikin jo aika purkaa teltta, pakata auto, käydä vielä pissalla ja sitten ostamassa vielä täytekakku Karusellikaupasta sunnuntaita varten, meillä kun on tapana juhlistaa menestystä kakkukahveilla ystävien kanssa seuraavana päivänä, ja ostosten jälkeen alkoikin sitten kotimatka, jota oli n. 100km ja siihen lisäksi tullit (Venäjän ja Suomen) ja muodollisuudet niissä. Kotiin saavuimme noin klo 21.00!
Sitten vain iltapala ja nukkumaan, sillä olimme hyvin hyvin väsyneitä mutta onnellisia koko porukka!

Kyllä se niin on että; KYLÄSSÄ HYVÄ MUTTA KOTONA PARAS!
HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE! toivottelee; Nipsu, Fredi, Seppo ja Liisa